Конкурси на держслужбу: 80 кандидатів пройшли тестування

15:45, 6 апреля 2021
Кандидати на зайняття посад державної служби категорії «А» проходили тестування на знання загального законодавства, на абстрактне мислення, а також перевірку рівня володіння іноземною мовою.
Конкурси на держслужбу: 80 кандидатів пройшли тестування
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

21 кандидати на посади категорії «А» та 59 – на зайняття посад державної служби фахівців з питань реформ, саме стільки бажаючих потрапити на посади державної служби пройшли тестування в Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби впродовж березня. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Кандидати на зайняття посад державної служби категорії «А» проходили тестування на знання загального законодавства, на абстрактне мислення, а також перевірку рівня володіння іноземною мовою. Якщо говорити про гендерну складову, то серед кандидатів на посади категорії «А» було 18 чоловіків та 3 жінки.

«- 29 березня – тестування проходили кандидати на посаду  Голови державної податкової служби України (8 осіб).

- 30 березня – на посаду  Голови державної аудиторської служби України (5 осіб).

- 31 березня – на посаду Державного секретаря Міністерства інфраструктури (8 осіб).

Щодо кандидатів на зайняття посад державної служби фахівців з питань реформ (категорія «Б»), то вони проходили у Центрі оцінювання тестування на знання загального законодавства, на абстрактне та вербальне мислення. Гендерний розподіл був таким: 46 чоловіків та 13 жінок.

- 30 березня – оцінювання проходили кандидати від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (14 осіб).

- 31 березня – представники Міністерства у справах ветеранів України (24 особи) та 

- Міністерства цифрової трансформації України (21 особа).

Варто зазначити, що тестування – це лише один із етапів конкурсної процедури. Адже за рішенням конкурсної комісії, учасники ще можуть проходити розв’язання ситуаційних завдань. На кандидатів, які успішно пройшли тестування, чекають співбесіди. Для категорії «А» це – співбесіда з Комісією з питань вищого корпусу державної служби, а потім – із суб’єктом призначення. Фахівці з питань реформ проходять співбесіду з Конкурсною комісією державного органу, після чого фіналісти – з керівником державного органу», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАДС розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, що уряд змінив підхід щодо оголошення конкурсів на посади держслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду