Дмитро Разумков звернувся до Конгресу США через «Північний потік-2»

11:00, 22 июля 2021
За словами голови Ради, газопровід слід розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не тільки проти України, а й проти всього західного світу.
Дмитро Разумков звернувся до Конгресу США через «Північний потік-2»
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков написав відкритого листа спікеру Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у зв'язку із ситуацією навколо газопроводу «Північний потік-2». Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

«Північний потік-2» є перш за все геополітичним проектом, що має на меті сформувати енергетичну залежність країн Європи від газової монополії Російської Федерації. Він значно звужує шляхи диверсифікації поставок енергії європейським споживачам. Північний потік-2 йде врозріз з вимогами Третього енергетичного пакета Європейського Союзу і посилює можливості для Росії зловживати своїм домінуючим становищем на європейському енергетичному ринку», - йдеться в листі.

За словами Разумкова, газопровід слід розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не тільки проти України, а й проти всього західного світу.

«Добудова і введення в експлуатацію цього проекту зробить можливим подальше нарощування Росією агресії проти України і потенційно проти інших європейських держав», - зазначається в листі.

Разумков звернувся до Конгресу із закликом послідовно продовжувати політику санкцій, які б не допустили добудову і введення в експлуатацію газопроводу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про «Північний потік-2»: США та Німеччина підписали декларацію щодо підтримки України.

Крім того, Україна потребує гарантій постачання газу на 10-15 років після запуску «Північного потоку – 2» – Зеленський.

Додамо, що Україна ініціює консультації з Єврокомісією та ФРН щодо «Північного потоку-2».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду