Переговори про фінансування України, ймовірно, перенесуть на січень – лідери Сенату

08:34, 20 грудня 2023
Лідери Сенату США заявили, що, скоріш за все, найближчим часом не буде досягнуто домовленості щодо угоди про надання допомоги Україні.
Переговори про фінансування України, ймовірно, перенесуть на січень – лідери Сенату
Джерело фото: Unsplash
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Лідери Сенату США заявили, що, скоріш за все, найближчим часом не буде досягнуто домовленості щодо угоди про надання допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону США. Деякі сенатори прогнозують, що переговорити перенесуть на наступний рік. Про це пише «Голос Америки».

Сенатори від Республіканської та Демократичної партій напередодні не пішли у заплановану різдвяну відпустку, натомість вони продовжили роботу, намагаючись домовитись про пакет фінансування України, Ізраїлю та південного кордону США.

У вівторок, 19 грудня, авторитетний сенатор-демократ Дік Дурбін заявив, що така домовленість до Нового року наразі є малоймовірною.

«Я сподіваюся, що вони підготують текст, закотять рукави, сядуть і закінчать це, коли ми повернемося в січні», – сказав сенатор Дурбін у коментарі журналістам.

Сенатор-демократ Марк Ворнер закликав колег не розходитись, допоки не буде знайдено компромісу. Він написав: «Сенат не повинен оголошувати перерву без надання допомоги нашим союзникам за кордоном. Тут наше місце у світі під загрозою – ми виглядаємо слабкими, якщо не виконуємо своїх обіцянок і відмовляємося стримувати жорстоке, необґрунтоване вторгнення Путіна в Україну».

Сенатори від обох партій називають переговори, які нині тривають, продуктивними, втім вважають, що роботу не завершать найближчим часом.

«Цього тижня ми явно не завершимо текст, щоб мати можливість проголосувати, щоб зібрати всі ці речі докупи. Ми продовжуватимемо працювати, поки це не буде зроблено», - сказав один з провідних перемовників від республіканців, сенатор Джеймс Ленкфорд. – «Ми всі повернемося до цього в січні, але це займе деякий час, щоб закінчити весь текст».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду