На Прикарпатті суд покарав баптиста, який відмовився служити у війську зі зброєю в руках

17:51, 29 вересня 2024
За ігнорування повістки через відмову служити у війську зі зброєю в руках, прикарпатцю призначили рік позбавлення волі.
На Прикарпатті суд покарав баптиста, який відмовився служити у війську зі зброєю в руках
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

На Прикарпатті суд визнав винним чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. За ігнорування повістки через відмову служити у війську зі зброєю в руках, прикарпатцю призначили рік позбавлення волі. Вирок у справі № 352/856/24 виніс Тисменицький районний суд Івано-Франківської області.

Як зазначається у матеріалах справи, 20 липня 2023 року обвинувачений пройшов ВЛК, яка визнала його придатним для проходження військової служби. Чоловіка отримав бойову повістку, однак проігнорував її.

В суді чоловік визнав свою вину і пояснив, що порадився вдома з батьками та вирішив не йти за повісткою, а в цей день пішов на роботу. Зазначив, що ухилився від призову на військову службу, бо на його утриманні перебувають батьки і він не бажає служити зі зброєю у руках, однак не проти проходити альтернативну військову службу.

Батьки в суді розповіли, що є вірянами Церкви Євангельських християн-баптистів у селі Ганусівка і син теж сповідує цю релігію. У свою чергу суд врахував дві довідки з храму від 7 грудня 2023 року та 18 вересня 2024 року, з яких відомо, що чоловік став вірником церкви християн-баптистів з березня 2024 року. У довідці також йшлося, що обвинувачений є у списку осіб, які готові на поїздку в прифронтову зону для спорудження фортифікаційних споруд.

Проте суд зазначив, що незважаючи на те, що обвинуваченого з огляду на його релігійні переконання могли задіяти у ремонті техніки, будівництві укріплень, вивезенні поранених, перевезенні вантажів тощо, він все рівно проігнорував бойову повістку, ухилившись від призову.

Дослідивши всі матеріали справи, суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив йому рік ув’язнення. На вирок можуть подати апеляцію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду