Міненерго закликає бізнес встановлювати генератори та сонячні панелі

17:11, 21 травня 2024
Українському бізнесу рекомендують забезпечити себе резервною генерацією.
Міненерго закликає бізнес встановлювати генератори та сонячні панелі
Фото ілюстративне
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Міністерство енергетики України рекомендує бізнесу встановлювати резервні генератори та сонячні панелі для самозабезпечення електроенергією. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колесник в ефірі телемарафону.

Колесник зазначив, що встановлення резервної генерації є економічно вигідним та допоможе підготуватися до опалювального сезону. «Для бізнесу, не буде зайвим встановити резервну генерацію. Таким чином ми зможемо підготуватися до наступного опалювального сезону», - сказав він.

Заступник міністра також наголосив, що для бізнесу створені всі необхідні умови для реалізації таких проєктів.

 Він підкреслив, що встановлення резервних генераторів та сонячних панелей є комерційно вигідним кроком для бізнесу. «Наразі ринкові умови вже є достатньо економічно вигідними, для того щоб встановлювати резервне живлення генерації і покривати власні потреби для бізнесу. У разі генерації понад власні потреби, є можливість продавати це в енергомережу. Насправді, ці інструменти є комерційно вигідними. Саме тому ми і закликаємо бізнес працювати на цьому напрямку, за загальними європейськими правилами», - зазначив Колесник.

За його словами, ринок встановлення сонячних панелей в Україні вже розвинутий, і це є повністю ринковим механізмом, який допоможе бізнесу задовольнити свої потреби та підтримати енергетику країни. «Наявність власної генерації для власних потреб є важливим крок для самозабезпечення», - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, для бізнесу від початку літа почнуть діяти нові граничні ціни на електроенергію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду