Одне з найбільших підприємств Києва може припинити роботу через мобілізацію працівників

17:23, 1 липня 2024
Київський картонно-паперовий комбінат заявив, що тотальна мобілізація працівників може спричинити до відсутності необхідної продукції у споживачів.
Одне з найбільших підприємств Києва може припинити роботу через мобілізацію працівників
Джерело фото: papir.kiev.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Головне підприємство однойменної групи компаній, одного з найбільших виробників картонно-паперової продукції в Європі, зі штатом понад 2,5 тисячі працівників Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК), містоутворююче підприємство Обухова, що у Київській області, прогнозує призупинення роботи у разі тотальної мобілізації працівників-чоловіків. Це може призвести до відсутності необхідної продукції у споживачів та ускладнити функціонування всієї Обухівської громади. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Великий бізнес, зокрема Київський картонно-паперовий комбінат австрійського Pulp Mill Holding, вже моделює наслідки кадрового дефіциту. Побоювання залишитися без здатності забезпечувати необхідні виробничі процеси підприємства через нестачу персоналу, не безпідставні – наразі у лавах ЗСУ кожен 10-й співробітник комбінату. На дільницях, де раніше працювали переважно чоловіки, сьогодні можна побачити жінок, адже ККПК розпочав програми з професійного навчання, завдяки яким можна опанувати нову професію за рахунок підприємства – наприклад, водійки навантажувача», – розповілиу пресслужбі ККПК.

Однак, на комбінаті наголошують, що є працівники, яких складно або навіть неможливо замінити. Для того, щоб стати машиністом папероробної або карторобної машини, необхідно близько п'яти років навчання, оскільки потрібно опанувати низку поетапних робіт.

У пресслужбі ККПК підкреслили, що незамінність професіоналів паперової галузі обумовлена специфічними умовами праці, такими як підвищений рівень шуму, температури, вологості та вібрації, тому люди, які працюють у цехах, повинні бути фізично витривалими.

«На підприємстві є й професії, де, за вимогами охорони праці, можуть працювати лише чоловіки. Тому варіант заміни їх жінками неможливий. Якщо таких співробітників мобілізують, зупиниться виробництво», – зазначили на комбінаті.

У компанії прогнозують, що зупинка підприємства може кардинально вплинути на життя Обухівської громади. Споживачі залишаться без санітарно-гігієнічної продукції, а великі виробники українських товарів – без картонної тари.

«До складу Обухівської міської територіальної громади входить 25 населених пунктів: 24 села та місто Обухів. Із 50 тис. осіб населення понад 2 тис. працює на Київському КПК, і у 2023 році третину кошторису громади становили податки ККПК. Тому призупинення діяльності комбінату загрожує важкими наслідками». – цитують у пресслужбі секретаря Обухівської міськради Ларису Іллєнко.

За її словами, у разі зупинки підприємства значно зменшаться надходження до місцевого бюджету, що вплине на соціально-економічний розвиток громади, зокрема на галузі освіти та медицини. У сфері ЖКГ виникне проблема з очищенням побутових стоків, зникне опалення у багатоквартирних житлових будинках – споживачах підприємства, а це понад 20 тисяч абонентів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гончарова
    Ірина Гончарова
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді