Киянин мав отримати посилку з концентратом «напою шаманів» із Перу

13:01, 5 липня 2024
Митники виявили 2 кг психотропних речовин у посилці з Перу.
Киянин мав отримати посилку з концентратом «напою шаманів» із Перу
Джерело фото: UkraineCustoms
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Київські митники запобігли ввезенню на територію України особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Про це повідомила Державна митна служба України.

Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення з Перу до України, митники виявили дві упаковки з пастоподібною речовиною темно-коричневого кольору по 900 г кожна. Отримувачем посилки була фізична особа в Києві.

За висновком експертів, виявлена маса містить у своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких в Україні заборонено. З’ясувалося, що ця речовина є так званим концентратом напою шаманів, відомого як аяваска, що виготовляється корінними мешканцями верхньої Амазонки та має психотропний ефект.

Відповідно до Всесвітньої поштової конвенції, пересилання наркотиків і психотропних речовин забороняється в усіх категоріях відправлень.

Київська митниця склала протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України та спільно з СБУ провела оперативні заходи. Речовину вилучено, а канал постачання психотропних речовин в Україну перекрито.

СБУ вручила фігуранту справи підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду