Екскерівника «Вінницяоблводоканал» обвинувачують у розкраданні 10,3 млн гривень на ремонті каналізації

13:35, 5 липня 2024
Справу про завищення цін на ремонт каналізації у Вінниці передано до суду.
Екскерівника «Вінницяоблводоканал» обвинувачують у розкраданні 10,3 млн гривень на ремонті каналізації
Джерело фото: nabu.gov.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерували до суду справу за обвинуваченням колишнього керівника та чинного начальника відділу капітального будівництва комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» у розкраданні державних коштів в особливо великому розмірі.

Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва уклали договір на ремонт каналізації у Вінниці з наперед визначеною компанією. Виконавець придбав необхідне устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. Вартість устаткування була погоджена з порушенням процедури визначення ціни та без належного обґрунтування.

Внаслідок цього, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість послуг.

16 жовтня 2023 року обвинуваченим було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. На початку грудня 2023 року розслідування завершилося.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду