Схема ухилення від мобілізації: у Львові затримано адвокатку та її зятя, який перебував у розшуку

18:30, 6 липня 2024
Підозрювані заробили півмільйона на схемі ухилення від мобілізації.
Схема ухилення від мобілізації: у Львові затримано адвокатку та її зятя, який перебував у розшуку
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У Львові співробітники Служби безпеки України та прокуратури затримали 54-річну адвокатку, яка підозрюється в організації схеми ухилення від мобілізації. Крім того, був затриманий і її зять, прокурор, який був у розшуку. За процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури оборони Західного регіону вона отримала підозру за статтею 369-2 частини 3 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє пресслужба СБУ, Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, разом з посадовцями медичних закладів, комісій з визначення придатності до військової служби та інших урядових структур Львівщини, вони організували схему, яка дозволяла фіктивно змінювати військово-облікові дані та отримувати неправомірні вигоди.

За наявною інформацією, вартість послуг злочинців становила до 12 тисяч доларів США на особу, що дозволило їм заробити майже пів мільйона доларів США. Схема функціонувала на території Львівської та Івано-Франківської областей і включала фальшиве оформлення груп інвалідності та ухилення від призову до армії.

Адвокатку затримали під час одержання частини коштів у розмірі 3500 доларів США, а при обшуках в її помешканні вилучено майже 1,5 мільйона гривень та документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та причетності інших осіб до цих правопорушень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва