У Києві викрили родину наркодилерів, які утримували конопляні ферми

17:23, 20 вересня 2024
Підозрювані вирощували до 1 кг канабісу щодня, а вилучений наркотичний товар оцінюється в 40 млн гривень.
У Києві викрили родину наркодилерів, які утримували конопляні ферми
Джерело фото: kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У Києві правоохоронці викрили родинну групу, яка організувала мережу ферм для вирощування коноплі та виготовлення канабісу, потужність яких складала до 1 кг продукції на добу. Про підозру повідомлено шести особам, серед яких члени однієї родини та їх спільники. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За інформацією Шевченківської окружної прокуратури міста Києва, група діяла в Київській, Чернівецькій та Черкаській областях. Вони не тільки вирощували коноплю, але й збували канабіс в Україні та за кордоном. Виявлено дві наркоферми, які вже функціонували, та одну, що готувалась до відкриття.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 25 кг канабісу, понад 1000 рослин конопель, обладнання для їх вирощування, добрива та знаряддя. Крім того, було знайдено 4 кг кокаїну. Загальна вартість вилученого наркотичного товару оцінюється в 40 млн грнивень.

Організаторами «бізнесу» виявилася родина — батько, мати та син, які залучили ще трьох спільників. Наразі їм обрано запобіжні заходи — тримання під вартою та домашній арешт. На майно підозрюваних, включаючи автомобілі та обладнання для виготовлення наркотиків, накладено арешт.

Викриття здійснювалось у співпраці з прокурорами та співробітниками Шевченківського управління поліції Києва за підтримки спецпідрозділів.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду