На Закарпатті розпочалася зустріч Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо

11:41, 7 жовтня 2024
Денис Шмигаль та Роберт Фіцо обговорять співпрацю в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці.
На Закарпатті розпочалася зустріч Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У понеділок, 7 жовтня, неподалік Ужгорода розпочалася зустріч прем'єр-міністрів України Дениса Шмигаля та Словаччини Роберта Фіцо.

Глава уряду України Денис Шмигаль повідомив, що сьогодні проведуть другі міжурядові консультації з урядом Словаччини та прем'єр-міністром Робертом Фіцо.

«Зосередимося на обговоренні дорожньої карти — плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання. Це, зокрема, співпраця в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці. Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі», - заявив він.

Також він додав, що планується порушити питання посилення підтримки мирного плану Президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України.

«Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики «нового прагматизму», - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва