В Україні відкрили 15 кримінальних справ про екоцид

15:46, 9 жовтня 2024
Україна першою у світі збирає докази екологічних злочинів.
В Україні відкрили 15 кримінальних справ про екоцид
Джерело фото: АрміяInform
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Як наголосили у Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку, сьогодні майже 27% території України тимчасово окуповані, а російські війська щодня порушують міжнародні конвенції, зокрема Конвенцію про хімічну зброю.

Цей постійний терор має колосальні екологічні наслідки, що вже призвели до понад 57 мільярдів доларів збитків для довкілля.

«В Україні відкрито 15 кримінальних справ про екоцид, і ми першими у світі збираємо докази екологічних злочинів», - наголосила голова підкомітету з питань регуляторної політики Ганна Лічман.

Окрім того, у Комітеті наголошують, що наша країна також зіштовхнулася з рекордними викидами парникових газів: за два роки повномасштабного вторгнення обсяги викидів перевищили річні викиди 175 країн.

«Це еквівалентно тому, що 90 мільйонів автомобілів працювали б без зупину цілий рік або що працювало б 260 вугільних електростанцій на 200 МВт кожна», - йдеться у повідомленні.

Відтак, наголошують у Комітеті Ради, екологічні наслідки цієї війни є катастрофічними і потребують негайної міжнародної реакції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області