Мінфін провів успішний аукціон облігацій на понад 15,5 млрд гривень

21:57, 15 жовтня 2024
Міністерство фінансів України розмістило облігації задля підтримки боротьби з російською агресією.
Мінфін провів успішний аукціон облігацій на понад 15,5 млрд гривень
Джерело фото: minfin
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Міністерство фінансів України провело аукціон, на якому розмістило облігації на загальну суму понад 15,5 млрд гривень в еквіваленті. У рамках аукціону були виставлені як гривневі, так і доларові облігації. Про це повідомили у відомстві.

Зокрема, за гривневі облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) терміном на 1 рік під 14,65% вдалося залучити 2,5 млрд грн. Облігації терміном 1,6 року під 15,25% принесли 5,3 млрд грн, а на 2,6 року під 16,25% — також 5,3 млрд грн. Додатково, облігації терміном 3,4 року під 16,8% забезпечили 403 млн грн. Що стосується доларових облігацій, то терміном 1 рік під 4,6% державна скарбниця отримала $50 млн.

У Мінфіні наголосили, що купівля військових облігацій підтримує боротьбу проти російської агресії: «Кожна інвестована на облігації гривня сприяє нашій армії та фінансовій стабільності країни».

Військові облігації доступні для придбання у банків-первинних дилерів та ліцензованих брокерів. Номінальна вартість однієї облігації становить 1000 грн, 1000 доларів США або 1000 євро. Крім того, їх можна купити у кілька кліків через додаток «Дія».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Юрій Сіренко
    Юрій Сіренко
    голова Черкаського апеляційного суду