У Львові внаслідок отруєння в ресторані одна людина перебуває у важкому стані, ще 75 — у стані середньої тяжкості. Про це повідомило Суспільне з посиланням на заступницю гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольгу Брезецьку.
За даними медиків, у 25 постраждалих підтверджено сальмонельоз. Наразі 76 осіб продовжують лікування, жодного з них ще не виписали. Розслідування причин спалаху триває, над ним працюють епідеміологи Львівського обласного центру та представники Держпродспоживслужби.
Ольга Брезецька зазначила, що лабораторії досліджують відібрані з ресторану харчові продукти та воду. Аналіз води показав, що вона безпечна. Проте продукти, які перевіряють, не обов’язково збігаються з тими, що використовувалися для приготування страв, зокрема чізкейка, який міг спричинити отруєння. «Це могли бути різні серії яєць, різні партії, вони могли бути закуплені в різний період», — пояснила вона.
Точна причина отруєння ще встановлюється, але фахівці активно аналізують усі можливі джерела спалаху, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.