Україна не причетна до викрадення судді Чауса, – Кулеба

22:48, 7 апреля 2021
Для встановлення усіх обставин, зокрема місця перебування колишнього судді, Україна пропонує Молдові створити спільну робочу групу.
Україна не причетна до викрадення судді Чауса, – Кулеба
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Ауреліу Чокоєм. Про це повідомляє урядовий портал.

Міністри приділили увагу ситуації довкола колишнього українського судді Миколи Чауса, який чотири роки тому незаконно, за не до кінця з’ясованих обставин потрапив на територію Молдови, де попросив політичного притулку, а нині зник у Молдові за не менш дивних обставин.

За словами глави МЗС України, вітчизняні правоохоронці очікували, що після позитивного для України завершення судового розгляду скарги Миколи Чауса на відмову надати йому притулок, він буде екстрадований у рамках міжнародної правової допомоги на підставі європейських конвенцій та двосторонніх договорів про видачу правопорушників і про взаємну допомогу у кримінальних справах.

Міністр відзначив, що Україна не причетна до нинішньої ситуації з Чаусом, а для встановлення усіх її обставин, зокрема місця перебування колишнього судді, пропонує Молдові створити спільну робочу групу. Він для встановлення усіх її обставин, зокрема місця перебування колишнього судді, пропонує Молдові створити спільну робочу групу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області