Захист прав дітей: Кабмін пропонує скоротити строки розгляду судових справ

13:58, 22 апреля 2020
Уряд пропонує, щоб суд розглядав справу про усиновлення дитини протягом не більше ніж 30 днів з дня відкриття провадження у справі.
Захист прав дітей: Кабмін пропонує скоротити строки розгляду судових справ
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У середу, 22 квітня, Кабмін розглянув законопроект, який вносить зміни до Цивільного процесуального кодексу України, які стосуються скорочення строків судового розгляду справ про усиновлення, встановлення опіки, позбавлення батьківських прав тощо. Про це розповів народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко на своєму Telegram-каналі.

«Кабмін пропонує, щоб суд розглядав справу про усиновлення дитини протягом не більше ніж 30 днів з дня відкриття провадження у справі. Такий же строк дається і на розгляд справи про позбавлення батьківських прав.

Суд має розпочати розгляд справи про позбавлення батьківських справи та про відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав не пізніше наступного дня після закінчення підготовчого провадження у таких справах», — повідомив Гончаренко.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, як протидіяти домашньому насильству під час карантину.

Також ми писали, що ВС розглянув справу щодо пріоритету інтересів дитини та рівних правах батьків на  спілкування з нею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день