Супрун порадила, як безпечно спланувати відпустку: пам’ятка для туристів

10:44, 28 мая 2019
В.о. керівника МОЗ підготувала рекомендації для українців, які їдуть у відпустку.
Супрун порадила, як безпечно спланувати відпустку: пам’ятка для туристів
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Виконувачка обов’язків голови МОЗ Уляна Супрун підготувала рекомендації для українців, які їдуть у відпустку за кордон. Про це чиновниця написала на своїй сторінці в Facebook.

Як наголосила Супрун, плануючи відпустку, потрібно підготуватися до інфекцій, які можуть зустрітися в тому регіоні, куди заплановано поїздку. Для цього слід дізнатися у лікаря про те, які щеплення треба зробити заздалегідь. Також міністр нагадала, що важливо подбати про медичну страховку.

З ліків Супрун радить брати із собою найнеобхідніше — знеболююче, антисептик і засоби для захисту від сонця. Також краще запастися засобами для захисту від комах, кліщів, змій і взяти з собою одяг, що максимально закриває тіло.

Глава МОЗ радить пити воду в пляшках або, у крайньому разі, хоча б кип’ятити. Вона нагадала, що дуже важливо не ковтати воду в басейні. Згідно з опитуванням Американської ради з питань якості води та здоров’я, перед відвідуванням басейну більше половини людей не приймають душ.

Щодо гігієни Супрун рекомендує туристам дезінфікувати ручки дверей у готелях, вимикачі, а також мобільний телефон. Ще вона пропонує помістити пульт від телевізора в поліетиленовий пакет і регулярно мити руки. Крім того, за її словами, дівчатам краще не робити манікюр у новій країні.

Овочі та фрукти глава МОЗ радить чистити, особливо, якщо є сумнів з приводу якості води. Від вуличної їжі Супрун пропонує відмовитися зовсім, оскільки деякими стравами можна отруїтися через неправильну обробку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Супрун розповіла, як запастися вітаміном В1.

Також ми повідомляли, який продукт є найнебезпечнішим

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день