Пенсіонерам скасують комунальну плату: кому пощастить

11:25, 20 августа 2019
Президент України планує скасувати оплату комунальних послуг для малозабезпечених пенсіонерів віком старше 70 років.
Пенсіонерам скасують комунальну плату: кому пощастить
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір скасувати оплату комунальних послуг для малозабезпечених пенсіонерів, які досягли 70 років, повідомляють «Факти».

Президент заявив, що більшість українських пенсіонерів не спроможні сплачувати свої рахунки за комунальні послуги і, враховуючи вік, заробляти додаткові кошти для цього вони також не можуть.

«Є ідея, хоча зараз про неї складно говорити, але вона дуже креативна: наші хлопці шукають економічну модель, як людям, яким уже за 70 років (коли людина вже не може — вона не тільки на пенсії, але і фізично не може підробляти, і вона вже досить відпрацювала на країну — 40-50 років), не платити за комуналку. Я дуже хочу зробити це для наших малозабезпечених людей і думаю, що у нас вийде»,  наголосив Президент.

Натомість, представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що вже з вересня 2019 року пенсіонери, які досягли 70 років, будуть сплачувати незначну частину комунальних рахунків, а левову частку покриють спеціальні субсидії, які будуть оформляти за спрощеним процесом.

Як стверджують експерти, наразі незрозуміло, хто ж буде входити в список пенсіонерів, які зможуть платити за комунальними рахунками за спрощеною системою, оскільки в Україні проживає 4,6 мільйона людей старше 70 років. Також залишається відкритим питання, де держава братиме кошти для покриття такої кількості субсидій. Наразі тільки 200 тисяч пенсіонерів старше 70 років отримують субсидії.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що суд ухвалив рішення у зразковій справі щодо проведення перерахунку та виплати пенсії звільненій з військової служби особі з урахуванням 100 відсотків суми підвищення пенсії.

Крім того, ми писали про рішення ВС щодо права на пенсію зі зменшенням пенсійного віку чорнобильцям.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду