У Зеленського планують у серпні знизити тарифи на газ

13:06, 29 июля 2019
Важко просто знижувати тарифи, — прокоментував Андрій Герус.
У Зеленського планують у серпні знизити тарифи на газ
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

«Ми зараз шукаємо способи, як подорожчання електроенергії можна частково відмотати назад»,  заявив представник Президента у Кабінеті міністрів Андрій Герус у своєму інтерв’ю РБК-Україна. На думку представника Президента, можливо зменшити ціну електроенергії мінімум на 10%.

«Ніяких пільг ні для кого, але ціна повинна бути справедливою, щоб не збиралася додаткова рента, яка потім певним монополіям йде у вигляді надприбутків», — пояснив свою позицію Андрій Герус.

Також він торкнувся болючого питання тарифів на газ. За словами представника Володимира Зеленського, за останні три місяці вони вже знизилися на 21%, і в серпні можливе ще одне падіння цін:

«Тарифи на щось можуть знижуватися. На газ за останні три місяці вони знизилися на 21%, можливо, в серпні вони ще знизяться. На щось вони можуть підвищуватися. Ми розуміємо, що коли є інфляція, то важко просто знижувати тарифи. Але, усвідомлюючи гостроту цієї проблеми, вирішувати її потрібно якраз через збільшення доходів українців. Для цього потрібне зростання економіки, наповнення бюджету, а це можливо завдяки новим масштабним інвестиціям, для чого в свою чергу дуже важливим є верховенство права».

Однозначно в планах команди Президента є надання субсидій. Андрій Герус зазначив, що на їх впровадження ціна на газ не впливатиме:

«Деякі домогосподарства, які повинні були б користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, мова десь про один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед цього мільйона, думаю, в значній мірі будуть пенсіонери, яким більше 70 років, тому що це незахищена категорія».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков розповів, яким саме в команді Президента вбачають майбутнє судової реформи та що планують робити з інститутом мирових суддів в Україні. Також він прокоментував майбутню зміну складу ВККС.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день