Призначення членів ВККС: суд розгляне позов до голови ДСА та омбудсмена

14:20, 26 февраля 2019
Справу розгляне Окружний адміністративний суду міста Києва.
Призначення членів ВККС: суд розгляне позов до голови ДСА та омбудсмена
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови, де позивач просить суд зобов’язати голову Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову призначити за своєю квотою на вакантні, як вважає позивач, посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а Раду адвокатів України — оголосити проведення з’їзду для здійснення відповідного призначення до ВККСУ. Про це повідомила прес-служба суду.

«Окрім цього, серед позовних вимог позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність як голови ДСА Зеновія Холоднюка та уповноваженої Людмили Денисової щодо непризначення за своєю квотою членів Комісії у грудні 2018 року, так і Ради адвокатів України щодо непризначення члена ВККСУ у жовтні минулого року.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даними адміністративним позовами», — йдеться у повідомленні.

В Окружному адмінсуді Києва також нагадали, що раніше до суду надійшли позови щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова, Станіслава Щотки та Тетяни Весельської повноважень членів Вищої кваліфікаційної  комісії суддів України, оскільки, на думку позивача, скінчився 4-річний термін здійснення ними повноважень. Зокрема, позивач просив суд визнати відсутність повноважень члена ВККСУ у Сергія Козьякова — з 24 жовтня 2018 року, Станіслава Щотки — з 5 грудня  2018 року, Тетяни Весельської — з 19 грудня 2018 року, а також зобов’язати їх утриматися від здійснення повноважень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеновій Холоднюк став учасником дисциплінарних розглядів. Відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого розглянуто дисциплінарне провадження стосовно голови ДСА України Холоднюка З.В. за зверненням працівників апарату Верховного Суду України.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області