Служба судової охорони планує продовжити стрімку розбудову

18:16, 14 ноября 2019
Американські представники констатували необхідність впровадження в діяльність української ССО системи раннього виявлення потенційних викликів і загроз.
Служба судової охорони планує продовжити стрімку розбудову
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У четвер, 14 листопада, у Києві відбулася підсумкова робоча зустріч керівництва Служби судової охорони з групою експертів Служби маршалів США та представниками посольства США в Україні. Про це інформує прес-служба ССО.

Під час зустрічі керівництво та керівники структурних підрозділів Служби судової охорони ознайомили американських колег із організацією системи забезпечення фізичної безпеки суддів. Також напрацьованими різними варіантами підтримання громадського порядку в ході судових процесів та реагування на можливі форс-мажорні ситуації.

Окрему увагу було приділено стану матеріально-технічного забезпечення Служби судової охорони. Як зазначив перший заступник голови Служби полковник Служби судової охорони Станіслав Максимішин, дуже важко виконувати повний обсяг поставлених перед Службою завдань, не маючи достатнього фінансування й забезпечення.

Маршали судової охорони США Джон Сігрівс та Ернесто Гонзалез поділилися досвідом організації фізичної охорони федеральних суддів і судових процесів у США, а також констатували необхідність впровадження в діяльність української Служби судової охорони системи раннього виявлення потенційних викликів і загроз.

Також сторони детально обговорили напрями розвитку подальшого двостороннього співробітництва між Службою судової охорони та Службою маршалів США.

Підбиваючи підсумки зустрічі, голова Служби судової охорони Валерій Бондар подякував Джону Сігрівсу та Ернесто Гонзалезу за надану методичну допомогу, а також висловив сподівання на подальшу підтримку американською стороною проекту з розбудови діяльності Вищого антикорупційного суду, зокрема стосовно матеріально-технічного забезпечення охоронних і безпекових заходів цієї судової установи.

«Допомога з боку США в цьому проекті дозволить нам зекономити державні кошти і спрямувати їх на розвиток та забезпечення територіальних управлінь Служби судової охорони. Українське суспільство вимагає від нас швидкої побудови сучасного та ефективного органу, здатного забезпечити безпеку та громадський порядок у судових установах, і ми не маємо права втрачати високого темпу розбудови Служби», — наголосив Валерій Бондар.   

Варто додати, що за підсумками візиту в Україну Маршалами судової охорони США спільно з Посольством США в Україні  буде підготовлений пакет рекомендацій для впровадження ефективної системи розвитку Служби судової охорони, забезпечення охорони й безпеки діяльності Вищого антикорупційного суду та інших установ судової влади України. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, коли ССО візьме під охорону всі органи та установи системи правосуддя і сформує спецназ.

Також нам стало відомо, що ВАКС перейде під охорону ССО до кінця листопада.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області