ВАКС частково повернув кошти заставодавцю у справі екскерівника Служби автомобільних доріг Вінниччини

16:55, 10 февраля 2022
Цій ухвалі передувала ухвала про зменшення розміру застави.
ВАКС частково повернув кошти заставодавцю у справі екскерівника Служби автомобільних доріг Вінниччини
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У четвер, 10 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду постановила повернути заставодавцю кошти у сумі 301 тис 800 грн, які були внесені ним як застава за екскерівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області згідно з ухвалою слідчого судді ВАКС від 9 жовтня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Зауважимо, що цій ухвалі передувала ухвала, постановлена цим же складом суду від 2 липня 2021 року, якою зменшено розмір застави на 301 800 грн з 3 933 800 грн до 3 632 000 грн.

Нагадаємо, 8 жовтня 2020 року детективи НАБУ спільно із представниками СБУ та під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили керівника Служби автомобільних доріг Вінницької області під час надання неправомірної вигоди в розмірі 200 тис грн голові Вінницької ОДА. За версією сторони обвинувачення, гроші передбачалися для вирішення питання про зміну бюджетних видатків. За попередньою оцінкою розмір запропонованої підозрюваним неправомірної вигоди складає 4,2 млн грн.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Апеляційна палата ВАКС засудила до 2 років позбавлення волі суддю Ковельського міськрайонного суду.

Також ми розповіли, що Антикорсуд відклав підготовче судове засідання у справі колишнього аеродрому «Застава».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду