Вбивство Гандзюк: справу передали до СБУ

12:50, 5 ноября 2018
Цей крок дасть змогу правоохоронцям об’єднати провадження.
Вбивство Гандзюк: справу передали до СБУ
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

У понеділок, 5 листопада, поліція передала справу Катерини Гандзюк до Головного слідчого управління СБУ, передає прес-служба МВС.

У повідомленні зазначається, що поліція виконала всі необхідні слідчі дії у рамках своїх повноважень.

Усього Нацполіція допитала як свідків 367 осіб, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи. Закінчилось слідство щодо 5-ти обвинувачених — це виконавці та організатори злочину. Усі матеріали для об'єктивного розслідування передані, за рішенням ГПУ, до Головного слідчого управління Служби безпеки України, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

Це дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відома херсонська активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла вранці 4 листопада.

Також з'явились нові подробиці про напад з кислотою на Гандзюк. Мотиви підозрюваного в нападі на активістку в момент обрання запобіжного заходу підозрюваному слідство не встановило.

Крім того ми писали, що четверо підозрюваних у замаху на Гандзюк визнали свою провину. Четверо з п'яти затриманих, які проживають в різних регіонах країни, зізналися слідчим, що отримали пропозицію від п'ятого затриманого за грошову винагороду вчинити напад на херсонську чиновницю.

Додамо, справу Гандзюк було частково перекваліфіковано згідно з п.11 ч2 ст. 115 ККУ як замовний умисний злочин. В цей же час генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що найближчим часом правоохоронні органи завершать розслідування вбивства активістки.

 

 

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області