Розтратив чужих $1,5 мільйона: у Києві банкір «прокрутив» аферу

01:00, 27 апреля 2019
Зловмисник вирішено тримати під вартою.
Розтратив чужих $1,5 мільйона: у Києві банкір «прокрутив» аферу
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Понад півтора мільйона доларів США позики отримала від банку сумнівна компанія. Посадовець підписав відповідні документи без погодження із кредитним комітетом. Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Незаконну діяльність колишнього голови правління одного з українських комерційних банків задокументували слідчі Головного управління Національної поліції у м. Києві за оперативного супроводження співробітників управління захисту економіки столиці. Кримінальне провадження за розтрату чужого майна розпочали у поліції за заявою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який наразі здійснює ліквідацію цієї фінансової установи.

Встановлено, що у 2013 році посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив понад півтора мільйони доларів США, що належали безпосередньо банку:

«Не маючи необхідних рішень кредитного комітету банку, підозрюваний підписав договори на надання двох позик комерційній структурі. Одна на суму триста тисяч доларів США, друга – на понад мільйон двісті тисяч доларів США. Ці кошти перерахували на рахунки іноземців. Передбачалося, що ці кредити структура отримала, аби налагодити бізнес в Україні. Однак ми маємо обґрунтовані підозри, що це було лише прикриттям задля виведення грошей із банку, адже імпортний контракт щодо поставки товарів так і не виконали», — розповів заступник начальника відділу слідчого управління ГУНП у Києві Сергій Кривун.

Слідчі столичної поліції повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Прокуратура міста Києва погодила підготовлене слідчими клопотання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що понад 1 мільйон гривень «роздерибанили» на ремонті скверу у Києві.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області