Вірусний гепатит С: тисячі українців отримають ліки безкоштовно

15:25, 12 июля 2019
Препарати ефективно діють одразу на всі генотипи вірусу гепатиту С.
Вірусний гепатит С: тисячі українців отримають ліки безкоштовно
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

В Україні понад 7 тисяч пацієнтів із вірусним гепатитом C зможуть пройти інноваційний курс лікування безкоштовно. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що закуплені препарати — це новітні ліки прямої дії, що відповідають рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки щодо лікування гепатиту C. Інноваційний курс лікування полягає в тому, що пацієнт просто приймає таблетки впродовж трьох місяців.

У МОЗ зазначають, що препарати універсальні, оскільки ефективно діють одразу на всі генотипи вірусу гепатиту С. Ефективність курсу лікування доведена та сягає понад 90%. Завдяки закупівлям через міжнародну організацію — Програму розвитку ООН (ПРООН) — Україні вдалося отримати рекордно низьку ціну за курс лікування — 89 доларів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 липня 2019 року українці можуть отримати десятки діагностичних і лікувальних процедур безкоштовно за програмою «Безкоштовна діагностика».

Також ми повідомляли про те, що для громадян України МОЗ планує зробити безкоштовною діагностику захворювань (рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця).

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області