Необгрунтовані ціни: 21 теплокомуненерго перевірять щодо тарифоутворення

15:32, 1 августа 2019
Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України зазначив, що в більшості випадків тарифи є необґрунтованими і не відповідають дійсності.
Необгрунтовані ціни: 21 теплокомуненерго перевірять щодо тарифоутворення
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

21 підприємство теплокомуненерго буде перевірено Держаудитслужбою щодо тарифоутворення послуг для населення. Про це на селекторній нараді з регіонами щодо підготовки до опалювального сезону наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Наше завдання перевірити ефективність тарифів, встановлених підприємствами теплокомуненерго на місцях. В більшості випадків, вони є необґрунтованими і не відповідають дійсності. У цей перелік потрапили підприємства, які мають найвищий тариф — від 1800 до 2300 грн за 1 Гкал. Зокрема, місто Барвінкове (Харківська область) — 2276 грн за 1Гкал, Вінницяоблтеплоенерго, Володимир-Волинськтеплокомуненерго, Смілатеплокомуненерго й інші. Практично в усіх областях є такі міста», — зауважив Зубко.

Також він підкреслив, що всі з розумінням мають поставитись до цього питання. «Задекларована підприємствами теплокомуненерго ефективність має бути підтверджена документально», — повідомив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у Зеленського планують у серпні знизити тарифи на газ.

Крім того, ми писали про те, що споживачі отримали підстави для перерахунку за газ і тепло: рішення судді ОАСК Євгена Аблова апеляційний суд залишив у силі.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно