Ціни на електроенергію знизять: в Офісі Президента готують новий проект

17:13, 6 августа 2019
Асоціація запропонувала підвищити ціни на воду на 20%, щоб компенсувати водоканалам витрати на електроенергію та зарплату.
Ціни на електроенергію знизять: в Офісі Президента готують новий проект
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Офіс Президента спільно з урядом та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розробляє проект рішення, яке дозволить знизити вартість електроенергії для водоканалів на 10%.

Про це на брифінгу повідомив представник Президента в уряді Андрій Герус, пише Укрінформ

5 серпня асоціація запропонувала підвищити ціни на воду на 20%, щоб компенсувати водоканалам витрати на електроенергію та заробітну плату.

«Це (запровадження ринку електроенергії, — прим. ред.) відбулося зі зростанням ціни електроенергії (для водоканалів, — прим. ред.) на 25%. Просто перекласти його на кінцевого споживача не є правильно. Ми розробляємо механізм. Йде спілкування з регулятором, міністерством енергетики, щоб відбулося зниження мінімум на 10% з рівня, який є на початок місяця. Думаю, за тиждень-два буде проект рішення, як цю ситуацію виправляти», — наголосив  Герус.

Як повідомляє Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія», через запровадження в Україні ринку електроенергії, яке не супроводжувалося підвищенням тарифів на воду та водовідведення, водоканали держави зазнали збитків у близько 200 млн грн лише за один місяць.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що 21 теплокомуненерго перевірять щодо тарифоутворення.

Крім того, ми писали про те, що газ для компаній здешевіє на 452 гривні

Додамо, що ціна на електроенергію може зрости в рази, як повідомив заступник глави АП Олексій Гончарук

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно