Депутати внесли зміни до бюджету-2019

19:32, 31 октября 2019
На шахтарів виділили мільярд гривень.
Депутати внесли зміни до бюджету-2019
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

На засіданні 31 жовтня Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроект №2283 «Про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2019 рік"». Про це повідомляється на сайті Ради.

За документ проголосував 291 депутат.

Законопроектом передбачається додаткове фінансування програми «Реструктуризація вугільних шахт» у сумі 1 млрд гривень, що дозволить забезпечити своєчасну виплату заробітної плати шахтарям і не допустити відключення шахт від електропостачання.

Підвищується грошове забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних силах.

Збільшене й фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, на 500 млн грн.

Ще планується підвищити фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (на 354,6 млн грн), що дозволить вчасно та в повному обсязі здійснювати доплату за роботу в зоні відчуження та виплати щорічної та додаткової відпусток 22 тис. осіб. Також збільшиться фінансування заходів із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю (на 787,0 млн грн), щоб поліпшити забезпечення таких осіб технічними та іншими засобами реабілітації.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада підтримала законопроект про незаконне збагачення.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області