Відомо, скільки коштуватиме українська земля: названо цифри

19:34, 5 ноября 2019
Ціна за гектар може досягати $2 000.
Відомо, скільки коштуватиме українська земля: названо цифри
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Після запуску ринку землі в Україні у 2020 році первісна ціна за гектар становитиме приблизно $2 000. Про це повідомив радник прем’єр-міністра з економічних питань та земельної реформи Олексій Мушак, пише УНІАН

«Якби впроваджувалася перша запропонована модель ринку землі, там, де є всі гравці, ціна була б близько двох тисяч доларів за гектар по країні. Залежно від області — наприклад, у Херсоні та на Волині трохи дешевше, а в Полтаві, Черкасах, Вінниці — дорожче, оскільки там краща земля і більша конкуренція», — зазначив він.

Що стосується моделі, в якій є обмеження щодо кількості гектарів на людину, і допуску до ринку іноземців, первинна ціна становитиме приблизно $1 900 за гектар.

На наступних етапах впровадження ринку землі ціна за гектар буде залежати від кредитних ставок у країні. Якщо кредитна ставка становитиме 5%, то середню оренду ($200) треба помножити на 20. Тоді земля коштуватиме $4 000.

«Чому в Європі така висока вартість землі? Тому що у них грошовий ресурс дуже доступний, умовно кажучи, нульова ставка», — пояснив Мушак.

Ціна для фізичних осіб, юридичних осіб та іноземців не буде значно відрізнятися, проте буде залежати від нюансів оподаткування для кожної з категорій.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні з’являться земельні радники.

Крім того, ми писали, скільки українців проти відкриття ринку землі

Також відомо, що 2000 українців оцінили ризики та переваги скасування мораторію на землю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно