Україні загрожує дефолт: підприємці звернулися до влади

15:30, 20 марта 2020
Українські підприємці просять владу запровадити справжні податкові канікули на час карантину.
Україні загрожує дефолт: підприємці звернулися до влади
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Спілка українських підприємців (СУП) закликає владу підтримати бізнес та ввести справжні податкові канікули, безпроцентні або пільгові кредити для виплати заробітної плати та бюджетні компенсації втрат. Про це йдеться у відкритому зверненні СУП.

Наголошується, що СУП підтримує дії української влади, які вживаються у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу, однак прийняті закони не зможуть забезпечити виживання багатьох підприємств в умовах припинення діяльності, скасування замовлень і контрактів, порушення виробничих ланцюжків, логістики, платежів.

«Втрати як великого, так і малого бізнесу, а також самозайнятих підприємців, можуть бути дуже значними, а в деяких випадках і незворотними. Ми вважаємо, що бізнесу потрібні справжні податкові канікули, безвідсоткові чи пільгові кредити для виплати заробітної плати та бюджетні компенсації втрат, а не лише скасування штрафів та перевірок», – йдеться у зверненні.

У СУП вважають, що наразі Україна, як ніколи, потребує підтримки міжнародного співтовариства, зокрема, відновлення плідної співпраці з Міжнародним валютним фондом. В іншому разі країні загрожує дефолт.

«Спілка українських підприємців закликає українську владу негайно відновити активну співпрацю з МВФ та іншими міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання, в тому числі, наслідків пандемії коронавірусу… В іншому випадку Україні може загрожувати дефолт… розвал економіки і крах банківської системи», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада ухвалила низку законодавчих актів на час проведення карантину, згідно з якими скасовано планові перевірки

Також чиновникам перенесли термін подачі електронних декларацій.

Окрім того, на час карантину призупиняються виплати по іпотеці.

У свою чергу, Нацбанк заявив про припинення виїздних перевірок

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області