Додаткові соціальні гарантії для ФОПів та малозабезпечених сімей: уряд прийняв рішення

15:43, 22 апреля 2020
Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.
Додаткові соціальні гарантії для ФОПів та малозабезпечених сімей: уряд прийняв рішення
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.
Відповідну постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», розроблену Міністерством соціальної політики, прийнято з триденним доопрацюванням.

«Ми посилюємо соціальні гарантії для сімей, які потребують соціальної підтримки в період карантину», — повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Рішенням Уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Під цю категорію підпадають близько 300 тисяч сімей. Сума виплати коливається: 1779 (для дітей віком до 6-ти років) та 2218 грн (для дітей віком від 6-ти до 10-ти років) на кожну дитину.

Змінено підхід до розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які під час карантину стали безробітними: до доходу не буде враховуватись отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.

Цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, щодо захисту прав дітей: Кабмін пропонує скоротити строки розгляду судових справ

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 22 квітня підтверджено 6 592 випадки COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день