Допомогу по безробіттю можна оформити онлайн

10:43, 27 апреля 2020
На порталі «Дія» з'явилась послуга реєстрації виплат допомоги по безробіттю.
Допомогу по безробіттю можна оформити онлайн
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

На онлайн-порталі державних послуг Дія з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю.  Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відповідне рішення ухвалено Урядом 24 квітня через постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі».

Для отримання послуги необхідно:

  1. авторизуватись у кабінеті користувача на порталі Дія за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;
  2. заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів  (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);
  3. отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви.  Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи. 

Наразі прослідковується тенденція щодо збільшення кількості безробітних у зв’язку з карантином. З початку карантину, тобто починаючи з 12 березня в службі зайнятості зареєструвалося 120,8 тисяч безробітних.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про додаткові соціальні гарантії для ФОПів та малозабезпечених сімей: уряд прийняв рішення

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день