Понад 94 тисячі: Резніков назвав кількість російських військ біля кордону України

11:05, 3 декабря 2021
Сумарна кількість військ на території Росії та тимчасово окупованих територіях, які можуть бути залучені для ескалації сьогодні, оцінюються в 94,3 тисячі осіб.
Понад 94 тисячі: Резніков назвав кількість російських військ біля кордону України
Джерело фото: Центр прав людини ZMINA
Следите за самыми актуальными новостями в наших группах в Facebook и Telegram.

Міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду на засіданні Ради у п'ятницю, 3 грудня, розповів про чисельність російських військ поблизу кордонів України. Їх загальна кількість на сьогодні оцінюється в 94,3 тисячі солдатів та офіцерів.

«Зараз навколо України та в Криму в постійній готовності перебуває 41 батальйонно-тактична група, з яких 33 на постійній основі, 8 додатково перекинуті до Криму», - сказав Резніков.

Також він додав, що сумарна кількість військ на території Росії та тимчасово окупованих територіях, які можуть бути залучені для ескалації сьогодні, оцінюються в 94,3 тис. осіб.

Резніков зауважив, що Росія вже почала зимові навчання поблизу України, активізувала розвідку, перевіряє зв'язок та здійснює заходи з маскування.

Минулого тижня відбулося посилення танками та бронетехнікою у Брянській та Смоленській областях РФ. 

«Наша розвідка аналізує усі сценарії, включно з найгіршими. Вона відзначає, що вірогідність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найбільш вірогідним часом досягнення готовності для ескалації буде кінець січня. 

Ескалація є вірогідним сценарієм, але не обов’язковим. Наше завдання відвернути його. Чим краще ми спрацюємо самі і разом із нашими партнерами, тим меншою буде загроза ескалації. Спосіб – зробити ціну можливої ескалації неприйнятною для агресора. 

Україна найбільш зацікавлена у політично-дипломатичному сценарії врегулювання. Жодних силових провокацій з нашого боку в принципі бути не може. Водночас, шлях умиротворення агресора не розглядається. У разі потреби Україна дасть відсіч», - підсумував Резніков.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Данілов про стягування російських військ до українського кордону заявив, що це «свідома дезінформація».

Також ми повідомляли, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти РФ.

Додамо, що Україна почне власне виробництво боєприпасів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Ростислав Шурма объяснил, отменят ли в Украине оборот наличных денег и что для этого нужно
Главное за день
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду