Один із найкрупніших виробників мікросхем пам’яті виділить $74,6 млрд на мікросхеми та ШІ до 2028 року

20:19, 30 червня 2024
Південнокорейський гігант SK Hynix планує масштабні інвестиції в мікросхеми та ШІ.
Один із найкрупніших виробників мікросхем пам’яті виділить $74,6 млрд на мікросхеми та ШІ до 2028 року
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Південнокорейська компанія SK Hynix, другий у світі виробник мікросхем пам’яті, планує інвестувати 103 трлн вон (74,6 млрд доларів) до 2028 року для зміцнення свого бізнесу з виробництва мікросхем, зосереджуючись на штучному інтелекті. Про це повідомила її материнська компанія SK Group, передає Reuters.

SK Group також оголосила про намір залучити 80 трлн вон до 2026 року для інвестицій у штучний інтелект і напівпровідники, а також фінансування доходів акціонерів, оптимізуючи понад 175 дочірніх компаній.

Група прагне підвищити свою конкурентоспроможність, зосереджуючись на своєму ланцюжку створення вартості в галузі ШІ, включаючи чіпи високошвидкісної пам'яті (HBM), центри обробки даних зі штучним інтелектом і послуги зі штучного інтелекту, такі як персоналізовані асистенти.

Під час зустрічі керівники компанії також домовилися вжити поступових заходів для зменшення кількості дочірніх компаній до «керованого діапазону», не уточнюючи масштаби скорочення.

Південна Корея, де розташовані провідні світові виробники мікросхем пам’яті Samsung Electronics і SK Hynix, відстає від деяких конкурентів у таких сферах, як розробка мікросхем і контрактне виробництво.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день