Залишки космічної ракети впали на населений район Китаю: відео

14:31, 23 червня 2024
Залишки ракети Long March 2C впали на китайське село під час запуску китайсько-французької місії SVOM.
Залишки космічної ракети впали на населений район Китаю: відео
Джерело фото: spacenews
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У суботу, 22 червня, під час запуску спільної китайсько-французької місії SVOM, залишки ракети Long March 2C впали на населений район Китаю. Про це повідомляє Spacenews.

Ракета стартувала з Центру запуску супутників Січан о 3:00 за східним часом (07:00 UTC), успішно вивівши на орбіту рентгенівський телескоп для дослідження гамма-випромінювання. Місія SVOM, результат співпраці Китайського національного космічного управління (CNSA) та Французького національного центру космічних досліджень (CNES), спрямована на вивчення спалахів гамма-випромінювання (GRB), які є потужними електромагнітними вибухами.

Запуск мав на меті вивчення високоеенергетичного електромагнітного випромінювання від таких подій за допомогою двох французьких і двох китайських наукових інструментів, включаючи мікроканальний рентгенівський телескоп (MXT). Ці дослідження можуть дати відповіді на ключові питання астрофізики, зокрема про загибель зірок і створення чорних дір.

Однак під час запуску розгінний блок ракети впав на китайське село, що спричинило вибух і падіння токсичних уламків на населену територію. Точне місце падіння не було завчасно прораховане.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області