Хто переміг у першому турі парламентських виборів у Франції – дані екзитполу

21:31, 30 червня 2024
Ультраправа партія Ле Пен отримала підтримку у 34,2% виборців.
Хто переміг у першому турі парламентських  виборів у Франції – дані екзитполу
Джерело фото: zn.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У Франції в неділю, 30 червня, завершилося голосування у першому турі парламентських виборів. Згідно з результатами екзитполів, перемогу у першому турі здобула ультраправа партія «Національне об'єднання». Інформацію про це поширив La Figaro.

Ультраправа партія, очолювана Марін Ле Пен, за даними екзитполу Ifop, отримала підтримку 34,2% виборців. На другому місці знаходиться «Новий народний фронт» з результатом 29,1%. А партія чинного президента Еманюеля Макрона «Відродження» здобула підтримку у 21,5% голосів.

Дані з іншого екзитполу, проведеного Elabe для BFMTV, RMC і La Tribune, показують, що «Національне об'єднання» здобуло 33% голосів, «Новий народний фронт» - 28,5%, партія «Відродження» отримала підтримку 22% виборців.

Загальна явка у першому турі виборів склала 69,7%, що є найвищим показником у 21 столітті.

Зараз перед Францією стоїть другий тур виборів, де через мажоритарну систему ситуація може значно змінитися. Якщо «Національне об'єднання» зуміє зберегти свою підтримку, воно може здобути більшість у французькому парламенті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день