Суддя з суду, що опинився на окупованій території, не приїхала до нового місця своєї роботи

19:10, 17 травня 2023
ВРП та ДСА досі шукають суддів в районний суд у Вінницької області.
Суддя з суду, що опинився на окупованій території, не приїхала до нового місця своєї роботи
Будівля Козятинського міськрайонного суду Вінницької області
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Вища рада правосуддя та Державна судова адміністрація не знайшли суддю для підсилення Козятинського міськрайонного суду Вінницької області.

Як зазначено у рішенні ВРП, у штаті Козятинського міськрайонного суду станом на 2022 рік перебувало лише 2 судді.

Відтак, у минулому році було вирішено підсилити Козятинський суд суддею з окупованих територій, шляхом тимчасового відрядження.

Рішенням голови Верховного Суду від 4 травня 2022 року до Козятинського міськрайонного суду була відряджена суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юлія Честнєйша.

Зазначимо, на посаду судді Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Честнєйша була призначена тільки у липні 2020 року, а до цього працювала помічником судді в цьому ж суді.

Однак, з невідомих причин, Юлія Честнєйша так і не прибула до Козятинського міськрайонного суду і, відповідно, не приступила до здійснення правосуддя.

У підсумку, 27 квітня 2023 року Вища рада правосуддя оголосила про нову спробу відрядження двох суддів до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, як помічник судді Мелітопольського міськрайонного суду не погодилась зі звільненням після переводу судді в інший суд та спробувала стягнути компенсацію.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день