Питання оплати праці держслужбовців судової влади після класифікації посад залишається неврегульованим – ВРП

10:00, 27 січня 2024
Перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад не містить посад державної служби в секретаріатах ВРП та ВККС, а також в апаратах Верховного Суду, вищих спеціалізованих, апеляційних та місцевих судів, ДСА та ТУ ДСА.
Питання оплати праці держслужбовців судової влади після класифікації посад залишається неврегульованим – ВРП
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Вища рада правосуддя 16 січня 2024 року звернулася до Кабінету міністрів з проханням унормувати умови оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад у 2024 році.

Як зазначили у Раді правосуддя, 29 грудня 2023 року Кабінет міністрів видав постанову № 1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році». Згідно з цією постановою була затверджена Схема посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році та Перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

Втім, як повідомила ВРП, затверджений цією постановою Перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад чомусь не містить посад державної служби в секретаріатах Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, в апаратах Верховного Суду, вищих спеціалізованих, апеляційних та місцевих судів, а також у Державній судовій адміністрації України та її територіальних управліннях.

У зв’язку із цим, зазначили у ВРП, питання оплати праці державних службовців судової влади залишається неврегульованим.

Вища рада правосуддя наголосила, що питання оплати труда державних службовців системи правосуддя має бути повноцінно врегульовано. 

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду