Мішель Обама випереджає Дональда Трампа в опитуваннях щодо можливих кандидатів у президенти США

10:39, 3 липня 2024
Як пише Axios, колишня перша леді Мішель Обама в приватному порядку висловила розчарування з приводу того, як сім’я Байденів повелася з її близькою подругою Кетлін Буле після розлучення Буле з сином президента США Хантером Байденом.
Мішель Обама випереджає Дональда Трампа в опитуваннях щодо можливих кандидатів у президенти США
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Свіже опитування Reuters/Ispos серед 1070 дорослих американців по всій країні, показало, що якби вибір стояв між колишньою першою леді США Мішель Обамою та екс-президентом Дональдом Трампом, Обама перемогла би колишнього президента з перевагою на 11 пунктів (50% в Обами проти 39% у Трампа). Мішель Обама, яка раніше заявила, що не балотуватиметься в президенти, випередила всіх інших кандидатів від демократів, запропонованих в опитуванні.

Згідно з опитуванням, віце-президент США Камала Гарріс відстає від Трампа з результатами 42–43 відсотки.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, чиє ім’я також називають потенційною заміною Байдена, набирає 39% проти 43% у Трампа.

32% демократів, опитаних під час опитування, сказали, що Байден повинен зняти свою кандидатуру на пост президента після дебатів. 

Як зауважує The Washington Post, хоча колишній президент Барак Обама публічно підтримав Байдена після дебатів, втім, у приватному порядку сказав союзникам по партії, які звернулися до нього, що і без того важкий шлях Байдена «став складнішим після його хитких виступів на дебатах». Як зазначає видання, це була більш жорстка оцінка президентських перегонів, ніж його публічні коментарі.

При цьому, якщо Барак Обама публічно підтримує Джо Байдена, втім, як зазначає Axios, Мішель Обама активно не виступала на його підтримку.

Як пише Axios, колишня перша леді Мішель Обама в приватному порядку висловила розчарування з приводу того, як сім’я Байденів повелася з її близькою подругою Кетлін Буле після розлучення Буле з сином президента США Хантером Байденом.

Видання також відмічає, що колишня перша леді все ще може взяти участь у передвиборчій кампанії цього року, і про це точаться дискусії між двома таборами.

Головний помічник Білого дому Аніта Данн і головний помічник Мішель Обами Мелісса Вінтер нещодавно пообідали та обговорили конкретні способи участі колишньої першої леді в кампанії Байдена, повідомили Axios двоє людей, знайомих із цим питанням.

На запитання, чи виступатиме Мішель Обама на серпневому з’їзді демократів у Чикаго — її рідному місті — її представник відмовився від коментарів.

Нагадаємо, саме на цьому з’їзді у серпні відбудеться офіційне затвердження кандидата у Президенти США від Демократичної партії.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден проведе 3 липня зустріч із губернаторами демократичних штатів  на тлі повідомлень про їхнє занепокоєння щодо здоров'я президента США  та  закликів вийти з передвиборчих перегонів.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду