ККС ВС залишив у силі вирок щодо судді місцевого суду, засудженої за одержання неправомірної вигоди

17:11, 5 липня 2024
Суддю позбавили волі на 5 років 6 місяців із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на строк 3 роки.
ККС ВС залишив у силі вирок щодо судді місцевого суду, засудженої за одержання неправомірної вигоди
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив у силі вирок щодо судді місцевого суду, засудженої за одержання неправомірної вигоди

За обставинами справи, на розгляд судді місцевого суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП, складений стосовно особи за фактом порушення порядку провадження господарської діяльності.

Вже після першого судового засідання, яке не відбулося, особа, зайшовши до кабінету судді, висловила прохання не притягувати її до адміністративної відповідальності, на що  суддя погодилась і запропонувала надати їй 5000 грн за закриття справи. Надалі під контролем правоохоронних органів особа в коридорі місцевого суду передала судді обумовлену суму грошових коштів, які остання поклала до друкованого видання Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час обшуку в кабінеті судді ці кошти було вилучено.

Вироком Вищого антикорупційного суду, залишеним без зміни Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду, суддю місцевого суду засуджено за ч. 3 ст. 368 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їй майна.

З повним текстом постанови  ККС ВС від 4 липня 2024 року у справі № 477/1668/18 (провадження № 51-4834км19) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду