ВАКС затвердив угоду між Олегом Горецьким та слідством: він перерахує 50 млн на дрони та дасть покази

08:46, 13 жовтня 2023
Олегу Горецькому дали умовний строк і зобов'язали перерахувати кошти на армію.
ВАКС затвердив угоду між Олегом Горецьким та слідством: він перерахує 50 млн на дрони та дасть покази
Фото: Суспільне
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом Олегом Горецьким. Про це повідомляє САП. 

"Відповідно до угоди суд визнав особу винуватою у пособництві в пропозиції службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй та третій особі неправомірну вигоду та наданні такої вигоди за вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України та у шахрайстві за ч. 4 ст. 190 КК України", - йдеться у повідомленні. 

За вироком суду Горецькому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від відбування призначеного покарання із іспитовим строком 3 роки.

За умовами угоди особа зобов’язана співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати викривальні покази, а також перерахувати 21 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

Вилучені в ході розслідування грошові кошти у сумі близько 29 млн грн також будуть перераховані на підтримку Збройних сил України. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягується 350 тис. доларів США.

Раніше ми писали, що адвокату Горецькому обрали запобіжний захід. 

Нагадаємо, що ексголова Верховного Суду разом з адвокатом Олегом Горецьким підозрюються в отриманні неправомірної вигоди.

Вищий антикорупційний суд застосував щодо ексголови ВС запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Валентина Луганська
    Валентина Луганська
    суддя Луганського апеляційного суду
  • Леся Федорак
    Леся Федорак
    суддя Вищого антикорупційного суду
  • Зоя Плеханова
    Зоя Плеханова
    суддя Закарпатського окружного адміністративного суду