На Миколаївщині військовий «зливав» ворогу інформацію про місце служби та командирів

16:52, 5 липня 2024
24-річного військового відправили у СІЗО.
На Миколаївщині військовий «зливав» ворогу інформацію про місце служби та командирів
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Центральний районний суд Миколаєва розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу 24-річному військовослужбовцю, підозрюваному у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба суду. 

Відповідно до матеріалів клопотання, у підозрюваного, який проходив військову службу за контрактом, виник умисел на вчинення державної зради, шляхом переходу на бік ворога.

Для реалізації цієї мети, він залучив свою дружину, громадянку рф, яка мала підшукати йому способи для здійснення незаконного переходу на сторону країни-агресора.

В подальшому, вона надала йому, відповідно до матеріалів справи, контакти представника рф, з яким вони, використовуючи засоби конспірації, почали листування. За деякий час, представник країни-агресора надав підозрюваному завдання надіслати інформацію про місце проходження його служби, дані командирів, у тому числі, адреси проживання, інших військовослужбовців, зокрема тих, які мають родичів на території рф.

На виконання завдання, підозрюваний надіслав інформацію, що стосувалась його особисто та керівництва військової частини. В подальшому, він отримав ще одне завдання, що стосувалось надання інформації про місце його служби, проте виконати його не встиг, оскільки був затриманий співробітниками СБУ.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Підозрюваний не визнав провину, зазначив, що лише хотів виїхати за межі країни, передав дані стосовно командирів військової частини, оскільки сподівався отримати за це допомогу у виїзді з України.

В результаті суд відправив під варту чоловіка без визначення розміру застави.

ідписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду