В ОВА заявили, що 18 громад Київщини ігнорують вимогу щодо ідентифікації власників ділянок та надання звітів до податкової

19:56, 19 вересня 2024
Начальник Київської ОВА звернувся до прокуратури та БЕБ щодо непроведення низкою громад Київщини ідентифікації власників землі.
В ОВА заявили, що 18 громад Київщини ігнорують вимогу щодо ідентифікації власників ділянок та надання звітів до податкової
Джерело фото: koda.gov.ua
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили про те, що 18 громад Київщини ігнорують вимогу КОДА щодо проведення ідентифікації власників земельних ділянок та надання відповідних звітів до податкової. Відтак, у звʼязку з цим начальник Київської ОВА Руслан Кравченко звернувся до Київської обласної прокуратури та БЕБ для зʼясування всіх обставин та вжиття необхідних заходів.

«Податки за використання земель доведеться сплачувати. Більшість громад вже ідентифікували  50-70% власників земель.  Але деякі, вирішили ігнорувати. Часу для того, щоб подати необхідну звітність, було достатньо. Бігати і вмовляти – не збираюся. Тепер тим громадам, які не надають інформацію, доведеться органам прокуратури пояснювати чому не виконують свої безпосередні обовʼязки і чому держава втрачає десятки мільйонів гривень», – зазначив Руслан Кравченко.

За його словами, це кошти, які можна було б направити на відбудову, підтримку військових, реабілітацію ветеранів.

Руслан Кравченко також підкреслив, що з початку року власники земельних ділянок Київщини за використання земельних угідь додатково вже сплатили 93,6 млн грн податків із задекларованих на сьогодні понад  140 млн грн.

«Також вимагаю від громад, які цього не зробили, прискорити проведення нормативної грошової оцінки земель. Наголосив і на необхідності наведення ладу в питанні використання сільськогосподарських угідь не за призначенням», – додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду