Верховний Суд визнав незаконним виділення землі під розважальний центр на озері Вирлиця в Києві

19:02, 19 вересня 2024
Спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії, тому надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства.
Верховний Суд визнав незаконним виділення землі під розважальний центр на озері Вирлиця в Києві
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Cуд повернув до комунальної власності міста Києва земельну ділянку, виділену Київрадою приватному товариству. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Встановлено, що територія поруч із озером Вирлиця, яка з 1994 року вважається цінною природною зоною з високою рекреаційною значущістю, була передана Київрадою приватній компанії для зведення торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

Прокурори звернулись з позовом до Господарського суду Києва про визнання цього рішення Київради незаконним, а також просили суд визнати недійсним договір оренди землі.

Верховний Суд, оцінюючи представлені прокурором докази, підтвердив законність і обґрунтованість рішення Північного апеляційного господарського суду, яке задовольнило позов прокурорів.

Суд погодився з позицією прокуратури про те, що спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії. У зв’язку з цим надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства.

Рішення Київради, яким землю водного фонду відведено під комерційну забудову, скасовано. Договір оренди землі, укладений між Київрадою і приватним товариством, визнано недійсним.

Територію площею приблизно 20 гектарів, оцінену більш ніж у 1 мільярд гривень, повернуто у комунальну власність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Мартьянова
    Світлана Мартьянова
    в.о. голови Франківського районного суду м. Львова
  • Іван Феєр
    Іван Феєр
    суддя Закарпатського апеляційного суду