На Донеччині за дезертирство та державну зраду засуджено військовослужбовця

07:54, 21 вересня 2024
29 річний солдат самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання.
На Донеччині за дезертирство та державну зраду засуджено військовослужбовця
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

На Донеччині суд визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин, в дезертирстві та державній зраді в умовах воєнного стану.

Як повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону, на початку березня 2022 року 29 річний солдат самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання  у Чугуївському районі Харківської області та перебрався в Донецьку область.

Починаючи з червня 2022 року, останній добровільно погодився працювати на ворога. Для цього він через месенджери «Telegram» та  «WhatsApp» передавав співробітникам фсб рф інформацію, щодо розташування та переміщення особового складу, техніки та інших військових формувань Сил оборони в Донецької області, за що отримував грошову винагороду.

Свою вину військовий визнав частково.

У прокуратурі додали, що чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки раніше чоловік вже був засуджений за вчинення злочину, за сукупністю вироків йому призначено остаточне покарання – 16 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області