В Одесі потрібен дозвіл від ЮНЕСКО для демонтажу пам’ятника Пушкіну, — міськрада

11:43, 21 вересня 2024
Швидко відповідь щодо долі пам'ятника від ЮНЕСКО не вдасться отримати, — заявив голова Департаменту культури та євроінтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга.
В Одесі потрібен дозвіл від ЮНЕСКО для демонтажу пам’ятника Пушкіну, — міськрада
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Для того щоб демонтувати пам'ятник Пушкіну в Одесі, потрібно отримати відповідь від ЮНЕСКО, оскільки він знаходиться в охоронній зоні. Про це повідомив голова Департаменту культури та євроінтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга в коментарі Укрінформу.

"Закон про деколонізацію має ряд винятків, зокрема, зони об'єктів всесвітньої культурної спадщини є винятками. Тобто вся наша зона 618 Га підпадає під це. На будь-яку дію там, від зміни планування кварталу до простої заміни труб, потрібна відповідь від ЮНЕСКО", - сказав Ліптуга.

Він зазначив, що наразі міськрада звернулася з листами до Міністерства культури та закордонних справ, а також комунікувала з ЮНЕСКО щодо того, що робити далі з пам'ятниками в охоронній зоні.

"Але ЮНЕСКО тут теж дуже обережна та забюрократизована організація, тому швидко від них відповіді ми не отримаємо. Це дуже довга процедура", - додав посадовець.

Нагадаємо, голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що в Одесі демонтують пам’ятник Пушкіну, який розташований на Приморському бульварі перед будівлею мерії.

Мер Одеси Геннадій Труханов висловився проти знесення пам'ятників Пушкіну та Воронцову.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області