На Житомирщині запустили котельню, яка працюватиме на відходах гречки

20:59, 5 жовтня 2024
Житомирщина переходить на екологічне паливо з обробки гречки.
На Житомирщині запустили котельню, яка працюватиме на відходах гречки
Джерело фото: slovoidilo
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Агрофірма «Відродження» в Любарській громаді Житомирської області розпочала реалізацію інноваційного рішення для опалення, використовуючи відходи гречаної крупи. Про це повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, підприємство запустило котельню, яка тепер працює на нетрадиційному паливі, що виникає в процесі обробки гречаної крупи. «Адаптуючись до викликів сьогодення тут перевели котельню підприємства на досить незвичний для Житомирщини вид палива – рештки, що залишаються після обробки гречаної крупи», — зазначив Бунечко.

Крім того, агрофірма активно користується державною підтримкою, беручи участь у програмі часткового відшкодування інвестицій на закупівлю обладнання. Також підприємство працює над проєктом для участі в програмі будівництва газопоршневих станцій, ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським.

«Зараз розробляє об’єкт для участі в ініційованому Президентом України Володимиром Зеленській програмі будівництва газопоршневих станцій, яка реалізується за підтримки Уряду України та USAID», — додав голова ОВА.

Інвестиційний проєкт має вартість близько 800 млн грн і є частиною зусиль щодо впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві Житомирської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду