СБУ відкрила провадження проти режисерки фільму «Росіяни на війні» Трофімової

21:17, 7 жовтня 2024
СБУ порушила справу проти режисерки фільму «Росіяни на війні» Анастасії Трофімової, яка незаконно перетинала державний кордон України.
СБУ відкрила провадження проти режисерки фільму «Росіяни на війні» Трофімової
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

СБУ відкрила кримінальне провадження проти режисерки фільму "Росіяни на війні" Анастасії Трофімової щодо виправдовування та визнання правомірною російської агресії Про це повідомив голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Він зазначив, що Трофимова разом із російськими військами незаконно перетинала державний кордон України, вела зйомки та випустила фільм, у якому російських окупантів «подають із людським обличчям».

Юрчишин також додав, що Трофимова проживає в Канаді і зняла матеріал за кошти платників податків Канади.

Він розповів, що парламентський комітет Канади з питань національної безпеки визнав, що не може фінансувати такі фільми. Також додав, що на засіданні обговорили загрози від російської дезінформації.

Тепер СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування та визнання правомірною російської агресії).

Фото: Ярослав Юрчишин

Нагадаємо, що попри шквал критики фільм "Росіяни на війні" був заявлений у програмі Міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF).

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України внесло режисерку Анастасію Трофімову до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва