У Львові лікарі врятували новонароджену дитину після інсульту

23:12, 8 жовтня 2024
Львівські нейрохірурги провели операцію на головному мозку новонародженому після інсульту.
У Львові лікарі врятували новонароджену дитину після інсульту
Джерело фото: Перше медичне об'єднання Львова
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Львівські нейрохірурги успішно виконали операцію на головному мозку новонародженій дитині, яка перенесла інсульт. Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Хлопчик, Дениско, народився на два тижні раніше терміну з запаленням легень. Після кількох днів перебування в лікарні під час ультразвукового дослідження медики виявили крововилив у мозок, що призвело до інсульту. У зв’язку з проявами набряку малюка терміново направили до нейрохірургів Дитячої лікарні Святого Миколая.

Лікарі діагностували у малюка гідроцефалію, або «водянку головного мозку», яка є внутрішньочерепним скупченням спинномозкової рідини. Без хірургічного втручання це могло призвести до серйозних ушкоджень мозку. Незважаючи на те, що Денискові ще не було й місяця, і його вага складала лише 2,5 кілограма, нейрохірурги ухвалили рішення про термінову операцію.

Після двох операцій стан малюка покращився, але він і далі залишатиметься в лікарні разом з мамою. Від його народження минуло понад два місяці, проте вони досі не повернулися додому.

Лікарня також розпочала збір коштів на новий нейроендоскоп, оскільки апарат, який використовувався під час операцій, вже майже повністю вичерпав свій ресурс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області