Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F16 найближчим часом — Рустем Умєров

17:49, 17 жовтня 2024
Міністри оборони України та Норвегії Рустем Умєров та Бйорн Арільд Грам обговорили потреби України в далекобійній зброї та зміцнення протиповітряної оборони.
Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F16 найближчим часом — Рустем Умєров
Фото: Рустем Умєров
Слідкуйте за найактуальнішими новинами в наших групах Facebook та Telegram.

Найближчим часом Норвегія передасть Україні шість винищувачів F16. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров. 

Також він повідомив, що провів двосторонні переговори з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом під час Ради Україна-НАТО. За його словами, окремий фокус переговорів — авіаційна складова. Зокрема посилення спроможностей України винищувачами F16.

"Обговорили поточну ситуацію на фронті та наші потреби, зокрема у далекобійній зброї. Досягли конкретних домовленостей щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони. Окремий фокус — авіаційна складова. Зокрема, посилення наших спроможностей винищувачами F16. Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом", - розповів Умєров у Фейсбук.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Ростислав Шурма пояснив, чи скасують в Україні обіг готівки та що для цього треба
Головне за день
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Старовойтова
    Світлана Старовойтова
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Микола Шатерніков
    Микола Шатерніков
    суддя Господарського суду Харківської області